Sunday, July 5, 2009

Mount Kinabalu Park

Buss fra Kota Kinabalu er fra Inamam. Dit kommer man enten med Taxi (30 RM) eller Buss... (da det var så tidlig, prøvde vi bare taxi...) Vår taxisjåfør sier at vi bare skal ta det med ro, da det kommer til å være masse folk som maser på oss når vi går ut av taxien, og jammen har han rett. cirka 10 hender inn av taxien før vi kommer ut, men så fort vi sier Sida, så hjelper de oss over til bussen og sørger for å kjøpe billett og vise oss sete. Kjekt egentlig...

Bussen kjører i tusen der det bør kjøres litt saktere, men det virker trygt nok. Etter 1 time og 15 min stopper bussen og han vi betalte til og fikk billett fra sier at vi er der... Hiv ting sammen og hopp av buss, og innen vi ser bagasjen ligge der kjører bussen. Men malayer er ærlige, så det er ikke noe problemer her :)

Ankommer resepsjonen og alle spør om vi vil være med å spleise på en guide til fjelltur. Nei takk...Skal bare se litt natur og ikke opp på 4000 meter. Får vite at vi ikke kan sjekke inn før kl 14, men vi kan oppbevare bagasje.
Da vi ikke er fjellklatrere velger vi å gå litt rundt i noen "stier" og se på blomster, trær, dyr og det som ellers er spennende. Alt er fuktig, vått og varmt, og vi skulle gå en liten tur før frokost...

Regnskogsti

Blir nesten 1,5 time, og så endelig noe mat. Det er mye små kryp og spennende planter, men aller mest sommerfugler! Spiser litt, går ut til veien og ned til resepsjonen igjen og finner et sted i sola og sover litt der. Dette er et utsiktspunkt, så mange vil at vi skal ta bilde av dem...


Fargerik bille

Kl blir 14 og vi får sjekket inn... Blir kjørt opp til "hytta" og der er det deilig kjølig. Varme litt nudler, spise litt mer, sitte og kikke litt utenfor, lese... vips så er det middagstid. Går til noe lokalt, som ender med å koste RM30 for begge... Inne på området koster det minimum RM65 for mat per person! Masse penger spart på å gå cirka 100 meter ekstra og over en motorvei. (fjellvei).

Deilig kjølig her oppe, så jeg sovner cirka halv ni og sover helt til 8 dagen etter... På tide å pakke ting og spise litt frokost.. Bærer ting til oppbevaring og inntar turens hittil største frokost! Alt mulig av mat som ikke er nudler eller ris. Deilig variasjon.

Står ute og venter på buss til Sandakan, og det går 10 min over tid, 20, 30... 45 og der kommer den. Busstider er ganske cirka her, og den kan gjerne kjøre før eller etter. Beste tips til andre er å være der 15 minutter før, og satse på at den er der cirka til når de sier den skal være der. Flott busstur og får se at Sabah (området vi er på Borneo) har stor forskjell på rik og fattig. Flott landskap, og mye forskjellig å se på. Bussturen fra Kota Kinabalu (KK) til Mount Kinabalu er ganske svingete, så ikke noe for folk som blir bilsyke. Ellers er det ikke så svingete etter Ranau. Det er som en vestlandsvei over et fjell i høy fart.

No comments:

Post a Comment