Monday, July 6, 2009

Tilbake til Kota Kinabalu

Etter frokost skal vi bli kjørt til et sted som heter Junction 32 / Checkpoint 32. Dette skal visstnok bare ta 20 minutter. Etter 45 minutter biltur er vi fortsatt på riktig vei i følge kartet, så det tar bare litt lenger tid... Det viser seg at kommunikasjonen er litt feil, så sjåføren kjører oss til en annen Junction (et stykke før den vi egentlig skulle til), der det går en buss til Semporna istedenfor til Kota Kinabalu... Dette oppklares fort, og han kjører oss til en liten by som heter Kota Kinabatangan.

Får vite at bussen går en gang mellom 10 og 11. Blir litt usikker, så ringer til Buss-selskapet Tung Ma, og de sier at bussen går fra Semporna og Tawau cirka kl 7 og 8... Når er den i Kinabatangan? Cirka 7 og 8 til Kota Kinabalu. Språkstopp. Blir litt usikre, men da folk her er til å stole på, så venter vi bare. Første buss vinker vi på, men den er full og kjører bare videre. Shit... Venter litt mer og der kommer en til. Han har plass til to, så det er helt perfekt. Planen var å få en buss cirka kl 10, så vi kunne nå siste båt over til en øy for å sove i telt. Det går litt i vasken, da vi først får en buss cirka kl. 11.15. Vi kikker derfor på hosteller og lodges i Kota Kinabalu. Skal i hvertfall ikke bo der vi bodde sist! Bussturen går greit og tar 5 timer + litt. Litt lenger tid enn bussen den andre veien, men sjåføren her kjører også en del roligere, og det er jo greit. Lokalbuss ned til Kota Kinabalu (RM3 for 2... Det er cirka 6 kroner for 30 min busstur). Ender på bussholdeplassen ved enden av byen og velger da taxi. Koster hele 8RM til der vi vil bo.

Kommer til Summer Lodge og de har ledig rom til 68. Det tar vi. Møter tilfeldigvis amerikanerne som var i Sukau, men de syns det var litt dyrt og bestemmer seg å lete videre. Litt enklere når man har bagasje i bil enn på ryggen. De leide nemlig bil her nede. Deilig å komme på plass på rommet, og egentlig helt greit å slippe telt, så det var nok til det beste at vi ikke rakk båten!

No comments:

Post a Comment