Sunday, July 5, 2009

Sukau, dag 1

Etter å ha blitt vist rommet av Shu, så blir vi spurt om vi vil betale RM80 for en båt alene. Høres ok ut... Viser seg at de ikke klarer å skaffe noen lokale med båt, så da drar de andre som bor her på tur og vi slapper av. Deilig å ha hele stedet for seg selv også! Slapper av på terassen og ser litt på fugler og planteliv. De har også noe som ligner en hjort som er tam... Tenker å ta bilde av den, men glemmer det fordi det dukker opp enn morsom fugl med "dobbelt-nebb", kjent som Neshornfugl. Ble godt vant med å se den med gult nebb, men var heldig og fikk sett en med rødt nebb. Går rundt i hagen og ser litt mer på planter og prøver å ta noen fler bilder av fugler. Helle snakker litt med en av de som er fra Sukau, og får vite litt om en del forskjellig.

Sitter i sofaen og kikker utover elva til sola går ned og får tatt noen flotte bilder av elva. Mor på huset er i gang med middagen, som blir angrepet når de andre kommer tilbake fra elvetur. Veldig deilig med et par timer fullstendig ro og avslapping.

Plutselig er det litt roping inne fra fellesrommet. Noen har fått en igle på seg, men det går fort over. Det blir så litt iglesnakk ute på terrassen, og Shu forteller om en kineser som fikk den på et veldig vondt sted. (Fikk så en god historie om en japaner og kineser. Litt som dansken, svensken og nordmannen...)

Middag blir servert og konsumert. Etter middagen avtales det at vi skal med på elvetur kl 6 om morgenen!

Jeg blir sittende å snakke med litt forskjellige og spille kort, mens Helle tar kvelden. Et amerikansk par som er mellom jobb og studier har vært ute i 5 måneder og reist, og er på slutten av sin tur. Et nederlandsk par kommer fra Vietnam, og avslutter her på Borneo, en annen nederlender kommer fra Sarawak (andre delen av Malaysia-Borneo), og skal ha 4 uker her og videre til Indonesia. Spiller "go fish", for det kan alle.

I seng cirka 22, for skal jo opp 5.45...

No comments:

Post a Comment