Sunday, July 12, 2009

Vekk fra Borneo og over til Ho Chi Minh City, Vietnam

Bestiller taxi til flyplassen, og et svensk dansk par spør dagen før om vi ikke kan dele taxi. Helt perfekt, så sparer vi 20 kroner... (Taxi er ikke akkurat så dyrt her nede)

Vi skal med fly til Kuala Lumpur, og så videre til HCMC (ho chi minh city). Alltids spennende om man når det hele, når man må inn/ut av en flyplass for å komme seg av sted.

Flyet går i rute fra KK til Kuala Lumpur. Air Asia er ikke laget for langbenete europeere, så godt det her er over på 2-3 timer. Ankommer i Kuala Lumpur når vi skal, men vårt neste fly står ikke engang på tavlen. Merkelig, for vi har jo billett! Går til informasjonen hos AirAsia, og det viser seg å ikke gå før 17.40, mens det skulle gå 15.00... Ville jo vært smart å skrive det på informasjonstavla kanskje?

Kommer avsted, og ankommer HCMC. Her er det stille og rolig inne på flyplassen. Før vi kan bestille taxi til byen, må vi ha litt Vietnametiske Dong. Minibanken er utenfor, og der står det jo 500 mennesker, derav cirka 100 er taxisjåfører som prøver å hive fatt i meg. Heldigvis har jeg lange ben, og går fort videre og sier No no no nononono... Inn igjen og bestiller taxi hos "ordentlig" selskap. Det er visstnok masse pirater, så lurt å kjøpe på forhånd sier guideboken.

Kjøreturen til HCMC sentrum er litt av en utfordring for hjertet... 1000 vis av scootere, mopeder i alle retninger, og masse tuting. Men slapper av etter cirka 10 minutter med galskap. Kommer til der hotellet er, og må krysse veien for første gang. Gå sakte, veldig sakte er hva guideboken sier, for da kjører mopedene rundt en. Nerver på topp, men det går ok, så kommer da over til sist. Pil ned en trang bakgate som taxisjåføren pekte på. Ikke så hyggelig der når det er mørkt, men vi må jo ned til hotellet!

Hotellet viser seg å være superlekkert. $20 per natt for sånt hotell inkl frokost for 2 er ikke ille nei!

No comments:

Post a Comment