Saturday, July 25, 2009

Ta Cu Mountain og Buddha statue

Leier bil med sjåfør for å ta til Ta Cu Mountain for å se en Buddha statue som jeg har hatt lyst til å se helt siden jeg visste at vi skulle til Vietnam. Statuen ligger på et 700 meter høyt fjell og er 48 meter lang. Vi tar der på en søndag, selvom guideboken sier at da er det mange vietnamesere også. Det er jo bare godt å se hva de legger i et besøk der, sammenlignet med om det kun er turister der!

Ankommer fjellet og det drypper litt, men det er ikke så ille, for er gondol opp et stykke på fjellet, så vi skal bare gå cirka 100 meter oppover trapper. Holder i varmen det!

Kommer til der heisen stopper, og der er det masse byggearbeid på gang. De bygger sånn cirka over hele vietnam. Noe som jo er positivt å se i forhold til økonomien her. Folk tjener i gjennomsnitt mellom $15 (landsbygd) og $50 (by) per måned...

Først er det 3 statuer som alene er imponerende så høyt oppe i fjellet. Går forbi disse og oppover til selve "statuen". Og det er et mektig syn av en liggende Buddha (Buddha på vei til Nirvana). Jeg er cirka like høy som en fot.

Det regner litt så vi blir ikke så lenge. Går ned til de tre andre statuene igjen, og det har klarnet opp. For en utsikt her oppe! Forstår godt at de har plassert statuene med utsyn over landskapet på den måten.

Det er morsomt å se gamle og unge vietnamesere om hverandre, der alle kommer for å be/verdsette Buddha. Dette er tydeligvis et hellig sted for mange av dem, men de smiler og sier "Hello" til oss hele tiden. Det virker som om de er glade for at vi også besøker et slikt sted, og ikke bare er turister. Mange virker nysgjerrige, og det kan jeg også forstå, for vi er de eneste turistene på fjellet den dagen.

Glemte å skrive at Jeep + Sjåfør inkl drivstoff koster $40 for cirka 4-5 timer. Latterlig billig! Jeep`en er fra 1971 og har en plakett som sier Property of US Army, så det er nok en etterlevning etter vietnamkrigen. Den ville nok aldri ha blitt EU-godkjent, men det skal man ikke tenke så mye på her nede.

No comments:

Post a Comment