Sunday, July 5, 2009

Sukau - Kinabatangan elvetur

Litt trøtt, men gleder oss til elveturen. Vi deler båt med det amerikanske parret, og kjører avsted oppover langs elva. Først ser vi en ørn. (Og ikke forstår jeg at de klarer å se den på så lang avstand...). Videre kommer vi inn under noen fjellklipper der det er noen småfugler som bor. De flyr ut noen cm over hodene våre og han som kjører båten ler litt av at vi skvetter til. Han har jo sikkert sett det 1000 ganger før. Videre oppover langs elva ser vi aper i massevis. Mye morsommere å se dem i skogen enn på en mateplattformen. Disse begynner vi etterhvert å klare å se selv også.

En sort fugl kommer vi inn på og er så nærme som 1 meter før den flyr. Får en del gode bilder. Videre oppover langs elva spotter vår båtmann noen slanger som er grønne blant grønne blader... Når vi er cirka 1 meter fra Borneos giftigste slange, ser vi den nærmest ikke enda. Visstnok ikke farlig å være så nærme om morgenen, fordi den sover. Tar masse bilder av farlig slange. På veien tilbake ser vår båtmann enda en liten slange (Sort og gul). Klarer ikke å se denne i det hele tatt... Vi cruiser videre og ser enda fler aper på veien tilbake.

Den apen vi ser mest av er Probiscis Monkey, som vi dagen før har fått vite at en japaner kalte "Dick Monkey", fordi han kunne se bildet, men ikke lese engelsk...

Ankommer der vi startet og klart for frokost. Nudler og egg... tradisjonelt...

No comments:

Post a Comment